[/url]Image

ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Mainly focus on other Accessories issue

Moderators: Jammy, admin

clayq
Posts: 8
Joined: Wed Mar 22, 2017 8:13 pm
Contact:

ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby clayq » Wed Mar 22, 2017 8:32 pm

Hi,

I purchased and installed this headunit:
http://www.autopumpkin.com/pumpkin-7-10 ... amera.html

Also purchased and installed this ODBII adapter:
http://www.autopumpkin.com/car-electron ... y0004.html

I cannot get it to pair to the headunit. I can see it in the list of BT devices (and it has an ODBII logo next to it), however when I press the button to pair, nothing happpens. I also tried a different ELM327 ODBII module and get the same result.

Can you please advise how to do this? I thought both being from AutoPumpkin it should work seamlessly?

Thanks
Clay

Image



Jammy
Posts: 3408
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:03 am
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby Jammy » Thu Mar 23, 2017 9:39 am

Hi,
For the OBD2 issue, please check if you use your phone to connect.
And there is another forum which you can refer to check, hope some help.
viewtopic.php?f=14&t=847
More question, please contact us feel free.
Regards

clayq
Posts: 8
Joined: Wed Mar 22, 2017 8:13 pm
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby clayq » Sun Apr 16, 2017 9:21 pm

Sorry for the late reply, I am still having the same problem.

See photo above:
- On the left is my original ELM327 mini from eBay. Pairs with my phone (Samsung S6E+) using passcode 1234, connects to torque app fine. AutoPumpkin headunit can see it in the list of BT, however pairing is never successful (selecting it and pressing pair results in nothing happening).
- On the right is the new ODBII unit I purchased from AutoPumpkin website, as I expected you guys would test your products together. However it has exactly the same symptoms - pairs and works with my phone & Torque (passcode 1234), however cannot pair with the AutoPumpkin headunit (also does nothing when I press pair).

Can you please advise how to solve this issue? It is disappointing that I spend the money to buy the AutoPumpkin ODBII and it does not work. I also bought an AutoPumpkin 3G dongle which does not work, so starting to see a trend here :(

Image

Greenwood
Posts: 1
Joined: Wed Apr 19, 2017 11:41 am
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby Greenwood » Wed Apr 19, 2017 11:46 am

Hello,
I have the same problem as this person and the solution of the topic does not work. cordially

Jammy
Posts: 3408
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:03 am
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby Jammy » Fri Apr 21, 2017 7:50 am

Hi all,
For the OBD pair problem,please first disconnect the bluetooth from phone to car radio and clear the pair report.Then try to connect the bluetooth from the car radio to the OBD.
Regard.

clayq
Posts: 8
Joined: Wed Mar 22, 2017 8:13 pm
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby clayq » Sun Jun 25, 2017 12:54 am

Confirming I tried everything:
- Delete all devices from BT menu
- Try to pair ELM BT device (both the AutoPumpkin supplied unit, and a regular ebay unit)
- Briefly says 'pairing' but it never does
- Tried both Torque/Dashcommand anyway, and they cannot see the BT serial adapter device.

Both these ELMs pair to my Marshmellow android phone correctly (Galaxy S6 Edge), and Torque/Dashcommand work with them.

So seems to be squarely an AutoPumpkin issue with this unit.

Can you please advise how to get this to work, as this was one of the features advertised by AutoPumpkin which convinced me to get this unit.

Thanks
Clay

Jammy
Posts: 3408
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:03 am
Contact:

Re: ODBII not pairing with AutoPumpkin 7" unit

Postby Jammy » Tue Jun 27, 2017 3:09 am

Hi,
you can try to reset the unit.
If this does not help,you can contact the customer service to change to a wifi OBD .
Regards


Return to “Accessories”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest